Browse By

Η εικονογράφος Μένη Χατζηπαναγιώτου

H Μένη Χατζηπαναγιώτου κατοικεί και εργάζεται στην πόλη του Κιλκίς. Τα έργα της, δουλεμένα στην λεπτομέρεια, έχουν επιρροές από την φύση, τα φυτά και τα ζώα. Ενώ έχει πειραματισθεί και με άλλα υλικά, το αγαπημένο της  είναι το μελάνι το οποίο και κυριαρχεί στην τέχνη της.20f5e777-b2a4-4168-b869-edc2d978f96b

Μένη ποιες είναι οι σπουδές σου;

  • Έχω σπουδάσει Γραφιστική στο AAS, partner college with UCLAN University. Οι σπουδές μου και η συνεχής αναζήτησή για το επάγγελμά μου και την τέχνη με οδήγησαν στην Εικονογράφηση.

1111111

Εκτός από τη τέχνη, με τι άλλο ασχολείσαι;

  • Ασχολούμαι με την ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων, τη συγγραφή ποιημάτων, μικρών ιστοριών και την φωτογραφία. Επίσης, μου αρέσουν οι διαδρομές στην φύση.

1-menisart7
Τι είναι η τέχνη για εσένα;

  • Η τέχνη μπορεί να είναι οτιδήποτε και τα πάντα. Δεν έχει όρια και περιορισμούς. Η τέχνη είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο, το οποίο μπορεί να κινήσει και να ευαισθητοποιήσει τον κάθε άνθρωπο. Για εμένα προσωπικά είναι η δημιουργική έκφραση της φαντασίας μου και η σουρεαλιστική αντίληψη που προσπαθώ να αποδώσω μέσα από τα έργα μου.

pattern space
Ποια είναι τα υλικά που χρησιμοποιείς;

  • Χρησιμοποιώ μολύβια, μελάνι και πενάκια (graphic and art pens). Όμως, κατά διαστήματα , ασχολούμαι και με άλλες τεχνικές και υλικά.


Ποιος είναι ο αγαπημένος σου καλλιτέχνης;

  • Θεωρώ ότι ο κάθε καλλιτέχνης σου δίνει διαφορετικά ερεθίσματα μέσα από την δουλειά του. Οι καλλιτέχνες, οι οποίοι με συναρπάζουν ιδιαίτερα είναι: Gian Lorenzo Bernini, Salvador Dali και Laurie Lipton.
Home_Delusion

Laurie Lipton

Ποιο έργο θα ήθελες να είχες δημιουργήσει εσύ;

  • Θα ήθελα να είχα δημιουργήσει ένα γλυπτό του Gian Lorenzo Bernini, το άγαλμα «Apollo and Daphne». Δεν κατέχω την τέχνη της γλυπτικής, παρόλ’ αυτά είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα τεχνική και το συγκεκριμένο έργο είναι απλά πανέμορφο.
800px-ApolloAndDaphne

Apollo and Daphne

Ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο έργο;

  • Για εμένα είναι δυο πορτραίτα που έχω σχεδιάσει. ‘’Sleepless Night’’ και ‘’At night when all else falls into a deep sleep. I dream.’’ Θεωρώ ότι η ανθρώπινη ομορφιά είναι υποκειμενική και ξεπερνά την οπτική εικόνα και αντίληψη. Ομορφιά είναι οι σκέψεις, οι αδυναμίες, τα πάθη και όλα αυτά που διαμορφώνουν το εγώ μας. Με βάση αυτό το σκεπτικό δημιούργησα αυτά τα δυο έργα.
fxbgng

«At night when all else falls into a deep sleep. I dream.»

102

Sleepless Night

Ποιος ή τι σε επηρεάζει και σε εμπνέει;

  • Εμπνέομαι κατά κύριο λόγο μέσα από την φύση. Μερικές φορές είναι μια μίξη από πράγματα που έχω δει, ακούσει ή φανταστεί.

72f03e26530775.562280b23c073
Ποια είναι τα αγαπημένα θέματα στην τέχνη σου;

  • Τα βοτανικά φυτά, η ζωολογία και η ανθρώπινη φύση είναι από τα πιο αγαπημένα θέματα για να εμπνευστώ και να σχεδιάσω.

115b9025253349.5634574489afc
Τι σε κάνει να νιώθεις περήφανη για το έργο σου;

  • Η κάθε δουλειά, το κάθε έργο είναι ένα ατελείωτο ταξίδι γεμάτο γνώση και εμπειρία. Ο προορισμός για εμένα είναι ένα λιμάνι που κατεβάζεις άγκυρα για λίγες ώρες μέχρι να ξαναταξιδέψεις. Η τεχνική της εικονογράφησής μου είναι ιδιαίτερα σχολαστική. Αυτό έχει ως συνέπεια, όταν ολοκληρώνεται ένα έργο να νιώθω μια βαθιά ικανοποίηση και ευχαρίστηση. «Σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός».

Ευχαριστούμε Μένη!

Δείτε περισσότερα για τη Μένη στο site της.


 

Επιμέλεια κειμένου: Ελευθερία Βοναπάρτη – Μετάφραση: Γκρέτελ Αθανασίου

 

Please follow and like us: